Wat zijn warehouse oplossingen?

Dit artikel gaat over de vraag: wat zijn warehouse oplossingen? Voor de volledigheid gaan we eerst in op wat een warehouse is.

Wat is een warehouse?

Warehouse is Engels voor magazijn. We praten hier over een logistieke dienstverlening, die in zijn basisvorm het beschikbaar stellen van magazijnruimte inhoudt. Daar wordt vaak de term warehousing voor gebruikt. Naast magazijnruimte kunnen er aanvullende diensten worden aangeboden. De vraag wat zijn warehouse oplossingen, beantwoorden we door in de volgende paragrafen in te gaan op die aanvullende diensten.

Opslagruimte

Zoals al is gezegd, is de meest elementaire vorm van warehousing het huren van opslagruimte bij een dienstverlener. Dat kan zijn tijdelijke opslag, maar ook een stap naar een meer permanente inhuur van ruimte. Het grote voordeel is de flexibiliteit daarvan. Je kunt doorgaans gemakkelijk extra ruimte inhuren. Dat kan zijn met dezelfde dienstverlener, maar ook met een andere. Geheel overstappen is ook een mogelijkheid, als dat voordelen heeft.

Aanvullende diensten

Naast opslagruimte worden er aanvullende diensten aangeboden, zoals ompakken, assemblage, order picking en labeling. Het is aan de klanten om daar desgewenst een keuze uit te maken. Als de inhuur van opslagruimte een meer permanent karakter krijgt, dan is het gebruikmaken van aanvullende diensten het overwegen waard. Een en ander hangt veel af van het type producten waar we over praten. Het kan zijn dat er zeer weinig handelingen hoeven plaats te vinden. Als er handelingen dienen plaats te vinden, dan gebeuren die normaal gesproken tussen de opslag en de aflevering. Het ligt dan voor de hand om die dicht bij de opslag te doen. Bij het zogenoemde e-fulfilment is de dienstverlening het meest uitgebreid. Die komt nu aan de orde.

E-fulfilment

Fulfilment houdt in dat de logistieke dienstverlener alle handelingen verricht van het opslaan van producten tot de aflevering daarvan bij klanten. Voor de aflevering zelf kan de dienstverlener eventueel een koeriersdienst inschakelen. Fulfilment is niet nieuw, maar heeft met het ontstaan van webwinkels een ander karakter gekregen. De letter e die voor het woord fulfilment staat, verwijst naar elektronisch. De ontvangende klanten zijn doorgaans particulieren en niet zakelijk afnemers. Het is niet ongebruikelijk dat een bestelling slechts uit een product bestaat of een paar verschillende producten. Snelheid is bij dat e-fulfilment ook veel belangrijker dan bij fulfilment. Webwinkels beloven vaak de aflevering van een bestelling binnen 24 uren. Zoals al is gezegd, is e-fulfilment het meest uitgebreide pakket van aanvullende diensten rond warehousing.
Bron: krijgsmanpublicwarehousing.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *