Wat kun je doen als je snel geld nodig hebt voor je bedrijf?

Als je snel geld nodig hebt voor je bedrijf dan lees je hier precies de stappen die je hiervoor moet doorlopen. Ik zal in dit artikel uitgebreid uiteenzetten op welke manieren je geld kan lenen en hoe je dit vooral op korte termijn kan doen. Snel zakelijk geld lenen kan je doen op Zakelijkbankieren.nl. Wat belangrijk om te onthouden is dat je niet geld gaat lenen als de verwachtingen van je bedrijf er slecht uitzien. Dit is een veelgemaakte fout van veel ondernemers. Als je namelijk als bedrijf zijnde in de problemen zit en hier waarschijnlijk niet meer uit zal komen dan zal je met geld lenen enkel meer in de problemen komen. In de volgende alinea’s lees je meer over mijn drijfveer om over dit onderwerp te schrijven en mijn persoonlijke ervaringen hiermee.

Waarom over geld lenen?

De reden waarom ik nu zal schrijven over geld lenen heeft te maken met het feit dat ik een aantal maanden geleden door de corona-crisis met mijn bedrijf behoorlijk in het nauw kwam. De cijfers zagen er zeker in de eerste maanden slechter uit dan ooit. Dit terwijl ik al een aantal jaren aan het bouwen ben aan een bedrijf en dat dit dan in een klap weg is. Dit is natuurlijk niet iets dat alleen voor mij vervelend was. Veel ondernemers hebben hier natuurlijk door de crisis mee te maken gehad. Hetgeen dat mij in deze tijd enorm heeft geholpen is het afsluiten van een lening om mijn kosten te kunnen betalen. Ik wist namelijk op dat moment wel dat mijn slechte resultaten puur te verwijten waren aan de beperkingen die zijn opgelegd. Het enige voordeel van deze beperkingen is dat alle ongemakken ook meteen wegvallen als er versoepeld wordt. Dit gebeurde dus ook in de zomermaanden toen het Covid-virus een beetje op de achtergrond zat. Ik heb in die maanden een groot deel van mijn verliezen goed kunnen maken.

Waarom is geld lenen niet altijd de oplossing?

De reden waarom ik het ook graag even wil hebben over waarom geld lenen niet altijd de oplossing is heeft te maken met het feit dat ik het ook meermaals heb zien misgaan. Dit waren situaties waarin het bedrijf al van nature niet erg lekker liep. Ondernemers maken dan een zeer begrijpelijke fout. Ze willen niet opgeven waar ze jaren voor hebben gewerkt. Als ik iets heb geleerd als ondernemer is dat emoties nooit leidend mogen zijn voor bedrijfsbeslissingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *