Verschillende soorten trucks

Er zijn veel verschillende soorten trucks, vrachtwagens en wagens. Al deze verschillende soorten vallen onder de categorie transport. Ze zijn niet te vergelijken, maar vallen wel allemaal onder dezelfde categorie. Transport is daarbij natuurlijk wel een erg breed begrip. Het kan gaan om een vrachtwagen die midden in de nacht heen en weer moet rijden naar een distributiecentrum, of overdags het hele land door van distributiecentrum naar winkelketen, je kunt het je zo gek nog niet bedenken. Of een truck die naar het plattenland moet met etenswaren, of zelfs aanhangwagens vol met dieren. En dan heb je nog vrachtwagens die zich meer richten op de bouwsector. Door deze voorbeelden kan je je wel voorstellen dat wagens verschillende soorten transportmogelijkheden hebben. Maar wat voor wagens heb je nog meer?

Minigraver

Een minigraver wordt vaak geassocieerd met graafmachines. Dit omdat het een deel uitmaakt van een graafmachine. Een minigraver is geschikt voor binnen en buitenwerk. Hij wordt vooral gebruikt voor kleine graafwerken of bij terreinen waar er vaak geen plaats is voor grote graafmachines. Dit werk kan vaak ook gedaan worden met een schop, dus dan kan je je wel voorstellen over wat voor klussen het gaat. Een minigraver is daar dus perfect voor! Dit is dus een soort truck die vooral wordt gebruikt in de bouw. Iedereen die wel eens helpt met het verbouwen van iemand zijn huis, heeft wel eens een minigraver gezien. Of je moet natuurlijk zelf in de bouw branche werken, dan is het al helemaal geen vreemde voor je! Lang verhaal kort: een minigraver is een populaire truck.

Distributievrachtwagens

De meeste vrachtwagens die je tegenkomt op de snelweg zijn distributievrachtwagens. Dit zijn vrachtwagens die het beste voorbeeld zijn voor een transportmiddel. De transporteren goederen door middel van een laadbak vol te laden. Vaak helpen deze vrachtwagens verschillende zaken in de detailhandel. Zaken die zich in de detailhandel bevinden hebben natuurlijk vaak een ontzettend grote voorraad en daarom kan dit niet vervoerd worden zonder een grote vrachtwagen. Op deze manier kan de voorraad niet alleen snel vervoerd worden, maar ook met grotere hoeveelheden.

Verwarring

Vaak worden ze verward met magazijntrucks, maar dit zijn trucks die rondrijden in het magazijn waar de voorraden worden opgeslagen. Deze soort truck heeft nog heel veel andere namen. Denk aan pallets, stapelaars, combitruck, hoogbouwtruck, ga zo maar door. Het is dus best een bekende truck, anders worden er niet zoveel verschillende namen aan gekoppeld. En dat wordt natuurlijk niet voor niets gedaan!