Rekening houden met het milieu

Rekening houden met het milieu, het wordt een steeds belangrijker onderwerp. Want we merken allemaal dat de wereld, of in eigenlijk de aarde, het zwaar te verduren heeft. En dat komt ook door ons, de mens. Dus het is goed als we wat liever zijn voor de aarde en zorgen dat ook onze generaties na ons een toekomst hebben op deze mooie planeet. En daar moeten we allemaal onderdeel van worden.

 

Laten we het hebben over het vele afval

Dan hebben we het niet alleen over het afval wat je thuis hebt, maar ook over het bedrijfsafval. Want ook op ons werk hebben we eigenlijk ontzettend veel afval. En het is een kleine moeite om hier verstandig mee om te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het recyclen van het afval en het goed weggooien en er niet voor zorgen dat het zwerf afval wordt dat op straat komt te liggen. Dat is natuurlijk eeuwig zonde. En daar doen we de planeet geen plezier mee. Maar natuurlijk ook niet voor ons eigen mooie uitzicht. Want het is zonde als ergens troep ligt en je eigenlijk van de mooie natuur wilt genieten. Dus ook als bedrijf kan je daar rekening mee houden. 

En het kost helemaal geen moeite om bijvoorbeeld je afval te scheiden. Ook op het werk. Je hebt ontzettend veel plastic wat je tijdens de boodschappen in huis haalt of wanneer je een pakketje binnen krijgt. Overal is wel plastic te vinden. Wanneer we er al voor zorgen dat dat gescheiden wordt, dan komen we al een heel eind. 

 

Minder brandstof verbruik

Privé reizen we de wereld over en vliegen we naar elk uithoekje wat de wereld ons te bieden heeft. Maar daar wordt natuurlijk ontzettend veel brandstof mee uitgestoten. Dus we moeten soms even nadenken of het wel zo nodig is om zo ver op reis te gaan. Misschien kunnen we bijvoorbeeld binnen Europa het met de auto doen er een leuke roadtrip van maken. Dat is natuurlijk ook een heel ander avontuur dan met het vliegtuig ergens heen te gaan en dan in je hotel te blijven zitten. Dan is een beetje avontuur natuurlijk een stuk leuker. En ook voor het werk, misschien kan je wel carpoolen of samen met een collega rijden wanneer je samen uit dezelfde buurt komt of je toch langs elkaar komt wanneer je naar werk gaat. Het zit allemaal in kleine dingen, maar de kleine dingen maken dan wel het verschil. Net als iets vaker de fiets pakken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *