Opslaan en vervoer van je producten

pallet

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met een pallet, is het niet voor het vervoeren van producten of materialen dan misschien wel voor het opslaan ervan. Eigenlijk kom je een pallet in allerlei soorten en maten overal tegen, je hebt ze zelfs in kunststof uitvoeringen voor een duurzaam gebruik. De meest gebruikte soort in de transportsector is de europallet, deze voldoen aan bepaalde eisen betreft het formaat en de belasting die het kan hebben. 

Verschillende soorten pallets

Naast de bekenden europallet zijn er nog meer soorten in omloop, een blokpallet is ook geschikt voor meermalig gebruik en is erg stevig. Uitvoeringen zijn er in licht, middel en zwaar, de blokpallet is zeer geschikt voor palletstellingen. Financieel is een blokpallet ook aantrekkelijk, dit soort is namelijk een stuk voordeliger dan een europallet. In de meeste gevallen, afhankelijk van het model kan de pallet tot ongeveer 1500 kg belast worden. Na gebruik hoef je de pallet niet weg te gooien, deze is namelijk voor meermalig gebruik gemaakt. 

pallet

Keuze uit hout of kunststof

Bij het kopen van een pallet heb je naast het formaat, ook nog keus uit de materialen kunststof en hout. Vaak is het afhankelijk van het gebruik voor welk materiaal je kiest, hout is voordeliger in aanschaf dan kunststof. Kunststof is wel duurzamer, nadeel is wel als kunststof kapot gaat is dit in de meeste gevallen niet meer te repareren. In de voedingsindustrie of een steriele ruimte kun je niet om kunststof heen, deze pallets zijn namelijk eenvoudig schoon te maken en bacteriën krijgen geen kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *