Opbouwen pensioen: Meer dan alleen jouw AOW

Het opbouwen pensioen op een geheel nieuwe manier gaan regelen? Dan zijn er vandaag de dag veel verschillende mogelijkheden. Jouw pensioenopbouw begint al vanaf het moment dat je ergens in loondienst gaat of jouw eigen bedrijf hebt gestart. Alleen is deze AOW vaak niet voldoende om alles te kunnen ondernemen. De alternatieven moeten daarom ook meegenomen worden, zodat je een extra bedrag opbouwt. Hiervoor kun je een professional inschakelen. Zo kan Synvest jou bijvoorbeeld helpen met beleggen. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal om jouw pensioen verder uit te breiden? 

Opbouwen pensioen tot jouw AOW-leeftijd

Het opbouwen van pensioen gaat in eerste instantie automatisch. Naarmate je langer aan het werk bent, zal de AOW opgebouwd worden. Dit bedrag wordt na de AOW-leeftijd maandelijks aan jou uitgekeerd. Het is vaak net genoeg om de vaste lasten te betalen, waardoor je bijvoorbeeld niet kunt gaan reizen en daadwerkelijk kunt genieten van jouw pensioen. Veel mensen kiezen er daarom voor om zelf ook nog een bepaald bedrag per maand te gaan sparen. Dit kan bijvoorbeeld op een spaarrekening gezet worden. Alleen leveren spaarrekeningen tegenwoordig niet veel meer op door de negatieve rentes bij banken. 

Beleggingsopties goed gaan bekijken 

Het opbouwen van pensioen kan echter op nog meer manieren. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld gaan kijken naar beleggingen. Een belegging kan een rendement opleveren, wat voor jou betekent dat er extra geld binnenkomt. Dit is een passief inkomen. Je hoeft er namelijk niets meer voor te doen als je de investering gemaakt hebt. Hierbij is het belangrijk dat je het geld voor langere tijd kunt missen. Je kunt namelijk niet zomaar uitstappen. Pas wanneer het een grotere winst oplevert, wil je jouw aandelen bijvoorbeeld verkopen. Daarom moet jouw financiële situatie altijd goed meegenomen worden in de beslissing. 

Met verschillende bedragen instappen 

Je hebt verschillende manieren om te beleggen. Zo kun je bijvoorbeeld bij de aandelenmarkt kijken, maar ook in bepaalde projecten investeren of zelfs onroerende goederen aanschaffen. Dit maakt het voor iedereen toegankelijk. Je kunt namelijk met een laag bedrag al instappen, maar ook een hoger bedrag inleggen. Bij het beleggen in vastgoed kun je bij veel banken terecht voor een beleggingshypotheek, waardoor er nog minder eigen geld ingelegd hoeft te worden. Je bouwt met alle mogelijkheden een rendement op, welke maandelijks of jaarlijks aan jou uitgekeerd wordt. Bekijk goed welke optie het beste bij je gaat passen. 

Kennis van de markt altijd beschikbaar 

Doordat er zoveel verschillende manieren zijn voor het opbouwen van pensioen, moet je goed op gaan letten waar jij het beste mee uit bent. Hier kan een professional bij helpen. De professionals van Synvest.nl hebben kennis van de verschillende markten en kan aan de hand van jouw financiële situatie een belegging voor jou starten. Zo hoef jij alleen maar te wachten tot het geld op jouw rekening verschijnt, terwijl de grootste beslissingen door de professional worden gemaakt. Ook dit maakt het voor meer mensen mogelijk om een extra spaarpotje op te bouwen voor het pensioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *