Met een firewall wordt de kans op een hack nog kleiner

Firewall

De kans is groot dat u thuis al een firewall gebruikt! Veel mensen zijn hier echter niet van op de hoogte, omdat zij hier niet specifiek naar zoeken. Een computer is zelf vaak standaard van zo’n firewall voorzien, om de kans op een inbraak in het systeem te verkleinen. Daarbij installeren particulieren over het algemeen een virusscanner op hun computer. Ook deze virusscanners worden doorgaans standaard van een firewall voorzien om kwaadwillende personen buiten uw systeem en netwerk te houden. Voor bedrijven ligt het gebruik en de installatie van een firewall doorgaans iets ingewikkelder. In dit artikel vertellen we u hier meer over! Wist u dat er gespecialiseerde partijen zijn, die u kunnen helpen bij het installeren van zo’n firewall op uw netwerk?

Basisbeveiliging

Firewall biedt een extra laag in de beveiliging van uw netwerk

Net als een computer die thuis gebruikt wordt, zal ook een netwerk binnen uw bedrijf van een basisbeveiliging zijn voorzien. Dit is, zeker na de invoering van de nieuwe AVG-regelgeving, niet langer voldoende. Een firewall kan een extra laag in de beveiliging van uw netwerk vormen. De kans dat kwaadwillende personen door deze laag breken om zo toegang te krijgen tot uw netwerk en data is hierdoor klein. Het is raadzaam om een firewall van een erkende partij op dit vlak te kopen. Een voorbeeld van zo’n partij is Fortinet. Hier zijn ze al jaren actief in de ontwikkeling van firewalls en soortgelijke producten, die een netwerk helpen te beveiligen.

Netwerk

Kijk ook naar de computers op de werkvloer

Niet alleen het netwerk moet goed beveiligd zijn om het verlies van data te voorkomen. Kijk ook naar de beveiliging van de computers op de werkvloer. Zo is het aan te raden om deze computers altijd van de nieuwste updates te voorzien, om beveiligingslekken direct te kunnen dichten. Ook het gebruik van een virusscanner op een bedrijfscomputer is sterk aan te raden.