Lening oversluiten: Geef jezelf meer overzicht

Wil je een lening oversluiten of weet je nog niet precies waar je allemaal naar moet gaan kijken? Dan is het goed om hier zoveel mogelijk over te gaan lezen. Het oversluiten van leningen kan namelijk in de eerste plaats veel meer rust met zich mee gaan brengen. Vrijwel iedere kredietmaatschappij biedt het oversluiten van leningen aan in het assortiment. Zo ook De Nederlandse Kredietmaatschappij. Maar hoe zorg je er dan voor dat je deze rust gaat krijgen en hoe komt dit precies? Onderstaande informatie geeft jou alle kennis die je nodig hebt over dit onderwerp. 

Een lening oversluiten biedt een betaling 

Een lening oversluiten is een vorm van lenen waarbij je voor jezelf meer overzicht gaat creëren. Het kan namelijk zijn dat je meerdere leningen hebt lopen bij verschillende kredietmaatschappijen. Hierdoor moet je dus ook aan verschillende betaalverplichtingen voldoen iedere maand. De kans is daarom groot dat je een betaling overslaat en hierdoor in nieuwe financiële problemen komt. Doordat je de leningen onderbrengt bij een enkele kredietmaatschappij heb je slechts een maandelijks bedrag dat je hoeft te betalen en kun je deze gewoon overmaken. Op de lange termijn kan het dus veel problemen gaan voorkomen. 

Nog maar een rente verkrijgen 

Daarbij kan een lening oversluiten ook voor lagere kosten gaan zorgen op de lange termijn. Bij de verschillende kredietmaatschappijen betaal je immers ook iedere maand een bepaalde rente. Als je alle rentes bij elkaar op gaat tellen kan dit best een groot bedrag opleveren. Bij het oversluiten van de leningen krijg je nog maar te maken met een enkele rente. Hierdoor heb je ook minder kosten voor jouw lening en kun je het geld dat je ermee overhoudt weer op een spaarrekening zetten voor andere uitgaven die op je pad zullen komen in de toekomst. 

De aanvraag in gaan dienen 

Als je de lening oversluiten gaat, moet je dezelfde stappen doorlopen als wanneer je een nieuwe lening aangaat. Je geeft de hoogte van het bedrag aan en vult alle gegevens in. Echter ga je nu bij het doeleind niet aangeven dat je meer financiële ruimte wilt, maar dat je de leningen over gaat sluiten. Bij de aanvraag is het dan wel belangrijk dat je het bedrag aanvraagt dat je ook aan de andere verstrekkers verschuldigd bent. De kans is dan namelijk vele malen groter dat de aanvraag goedgekeurd wordt. Extra geld opnemen is nooit een verstandige keuze. 

Ga voor jouw eigen rust 

Een lening oversluiten zal daarna direct voor het overzicht gaan zorgen dat je wilt hebben. Voor jezelf gaat dit ook meer rust geven. Je hoeft immers niet meer iedere maand weer op te letten of je alle rekeningen betaald hebt, maar zorgt ervoor dat deze bij jouw nieuwe kredietverstrekker aankomt. Je gaat merken dat je hierdoor weer meer ontspanning gaat krijgen en op de langere termijn een flinke besparing te pakken hebt. Jouw lening zal altijd minder gaan kosten als je de oversluiting gaat regelen en het bedrag af gaat betalen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *