Hoe moet je een bedrijfsfinanciering aanvragen?

bedrijfsfinanciering aanvragen

Dit artikel gaat over een bedrijfsfinanciering aanvragen. Welke stappen worden globaal doorlopen.

Stappen

Het is verstandig om een aanvraag bij diverse financiële instellingen in te dienen en de offertes goed te vergelijken. Er dient sprake te zijn van een duidelijk contract en daarnaast is het wenselijk dat de financiële instelling het keurmerk heeft van de Stichting MKB Financiering en is aangesloten bij een branche-organisatie. Die leggen aan de instelling een gedragscode op. Bij een bedrijfsfinanciering aanvragen, zijn vaak de stappen te onderscheiden, die in de komende paragrafen worden besproken.

bedrijfsfinanciering aanvragen

Onderbouwing

Je dient een onderbouwing te hebben voor het bedrag dat je gefinancierd wilt hebben. Daarbij kunnen we onderscheid maken tussen een startend en een lopend bedrijf. Bij een startend bedrijf zal je met een goed bedrijfsplan moeten komen. Bij een lopend bedrijf gaat het om hoe de financiële situatie van het bedrijf is en hoe de balans eruitziet. Waarvoor zoek je financiering en hoe wordt het geld terugverdiend. Welke zekerheden kan je bieden.

Online-informatie aanleveren

Meestal heeft de financiële instelling een online-aanvraagformulier dat dient te worden ingevuld en verzonden.

Indicatieve offerte

In reactie op de inzending van je aanvraagformulier, krijg je een indicatief aanbod. Dan weet je hoeveel je zou kunnen lenen, hoeveel je rente je zou moeten betalen, de soort van financiering en de looptijd. Onder meer de volgende soorten financiering bestaan: lening, lease, krediet en crowdfunding. Als het aanbod je aanspreekt, laat dat dan de financiële instelling weten.

Aanvullende informatie

Waarschijnlijk zal de financiële instelling om aanvullende informatie verzoeken. Die zal je dus op moeten sturen.

Een persoonlijk gesprek

Tijdens een persoonlijk gesprek wordt je aanvraag nog eens doorgenomen en worden eventuelen vragen beantwoord.

Ondertekening

Als de financiering door kan gaan, dan krijg je een definitieve offerte. Na die goed te hebben doorgelezen, onderteken je die en lever je die in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *