Het ideale bedrijfsfeestje

Een feestje plannen is sowieso al niet makkelijk, en al helemaal niet als het ook nog eens een bedrijfsfeestje is. Hier zijn allerlei belangrijke mensen aanwezig, mensen die elkaar niet perse kennen en mensen met verschillende interesses. Dus, hoe plan je nu het perfecte bedrijfsfeestje dat niet alleen een leuke avond is, maar ook de band verstrekt tussen je collega’s van verschillende afdelingen?

Ten eerste

De eerste stap is wellicht logisch, maar het belang mag niet worden onderschat: eten en drinken. Goed eten en drinken. Veel feestjes worden gemaakt of gebroken als het aankomt op de verzorging van de gasten, en bedrijfsfeestjes zijn hierbij geen uitzondering. Dingen als een uitgebreid aanbod drankjes, een koffiemachine huren en een goede catering zijn essentieel voor een bedrijfsfeestje. Als je onzeker bent over wat iedereen prefereert als het aankomt op eten en drinken, kan je altijd een peiling doen rondom de verschillende afdelingen van je bedrijf. Ook is het goed om iedereen te bevragen over eventuele allergieën, voordat je al je catering en je koffie op locatie hebt.

De activiteit

 Daarnaast is het ook goed om na te denken over het doel van je bedrijfsfeestje. Is het doel enkel om de afdelingen met elkaar kennis te laten maken en een band te creeeren, of komt er ook teambuilding bij dit feestje kijken? Afhankelijk daarvan is het goed om een beslissing te maken over welke activiteiten er plaatsvinden. Als je doel is om een veilige sfeer te creeeren, en bazen en werknemers iets nader tot elkaar te laten komen, is een activiteit als karaoke wellicht een goed idee. Muziek is sowieso iets waar haast iedereen van geniet, en wat vaak ook uitnodigt tot nieuwe gesprek en dans. Als je echt een teambuilding wilt maken van je bedrijfsfeestje of uitje, is het handig om na te denken over activiteiten die dit promoten. Iets sportiefs kan, al moet hiervoor je gehele staf wel goed ter been zijn. Iemand uitsluiten op een bedrijfsuitje is geen goed idee. Ook zijn er groepsactiviteiten als lasergamen en escape rooms, die het de laatste tijd erg goed doen bij veel bedrijven. Wees ook vooral niet bang om te vragen aan je collega’s waar de voorkeur ligt! Zo kom je er beter achter wat iedereen wilt en kan. 

Een bedrijfsfeestje organiseren gaat vooral om iedereen een leuke avond bezorgen. Je kan natuurlijk nooit iedereen blij maken, maar probeer te inventariseren wat de verwachtingen en doelen zijn. Zorg hiernaast voor goed eten, drinken en iets leuks om te doen, en je bent er! Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *