4 belangrijke stappen om de concurrentie in Google te verslaan.

Hoe voel je je als je concurrenten boven je website ziet scoren in Google met zoekmachine marketing? Gefrustreerd? Teleurgesteld? Vastbesloten om ze te verslaan? Wees gemotiveerd, want in deze gids gaan we bespreken hoe we de concurrentie in Google kunnen verslaan.

Hoe u de concurrentie in Google kunt verslaan

Hier zijn vier essentiële stappen om de concurrentie in de zoekresultaten van Google te verslaan.

1. Concurrentieanalyse

Om te bepalen hoe je beter presteert dan de concurrenten in Google, moet ke weten wie ze zijn en welke methoden ze gebruiken om in zoekresultaten te scoren. Dit proces wordt concurrentieanalyse genoemd. Kies een paar van jouw beste concurrenten die hun organische zoekverkeer verhogen en boven je in de zoekresultaten staan. Vervolgens analyseert het zoekwoord de rang voor het aantal backlinks op hun belangrijkste pagina’s en de aard van de inhoud die ze produceren. Hoe vind je deze informatie? Er zijn veel tools beschikbaar om je te helpen de zoekprestaties van de concurrentie te analyseren, waaronder Ahrefs en SEMrush. Deze tools bieden rapporten over de statistieken met betrekking tot zoeken de prestaties van de concurrenten, de belangrijkste zoekwoorden, en factoren die van invloed kunnen hun zoekmachine marketing optimalisatie. Je kunt deze tools ook gebruiken om te bepalen wie de belangrijkste zoekconcurrenten zijn.

2. Zoekwoordonderzoek

Het zoeken naar de trefwoorden van de concurrentie is een cruciale stap in hoe je beter kunt presteren dan concurrenten in Google. Voer de websites van de concurrent in een zoekwoord onderzoekstool zoals Ahrefs of SEMrush. De tool toont je vervolgens de zoekwoorden waarvoor hun sites in de zoekresultaten rangschikken.

3. Schrijf inhoud van hoge kwaliteit

Google wil gebruikers inhoud van hoge kwaliteit bieden die hun vragen beantwoordt. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om jouw concurrenten bij het zoeken te overtreffen, is geweldige inhoud maken die potentiële klanten willen lezen en die relevant is voor jouw bedrijf. Je kunt een goed idee krijgen van welke inhoud mensen leuk vinden door te kijken naar wat hoog scoort op Google en wat mensen delen op sociale media. Tools zoals BuzzSumo kunnen je helpen bij het vinden van deze inhoud.

4. SEO op de pagina

Een ander belangrijk gebied van zoekmachine marketing is pagina-optimalisatie, dat verwijst naar factoren op de site die van invloed kunnen zijn op de prestaties van de zoekmachine. SEO op de pagina bevat een breed scala aan elementen, waaronder trefwoorden, titeltags, metabeschrijvingen, titeltags, URL´s, Alt-tags, Paginasnelheid en interne links. Door ervoor te zorgen dat jouw SEO op de pagina up-to-date is, vermijdt je problemen die ervoor zorgen dat je de concurrentie niet inhalen bij het zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *